Sütőtök ragu – csirkés

Hozzávalók és elkészítés egyben:

    • Kb. fél kg csirkemellet vágj fel csíkokra és
      • Fűszerezd: sóval, őrölt borssal, gyömbérporral, vagy reszelt gyömbérrel; AIP-ban sóval, gyömbérrel, és önts rá egy kevés kesudió tejet vagy más magtejet – AIP-ban kókusztejet; a pácban hagyd állni a csirkét minimum fél órát, de minél hosszabb az idő – akár egy éjszaka -, annál jobb.
      • Kb. 50-75 dkg sütőtököt vágj fel hosszúkás csíkokra, vagy vékony kerek lapokra.
      • 1 nagy fej vörös hagymát tisztíts meg, és vágd karikákra; AIP-ban póréhagymát.
      • Egy kevés sóval szórd meg.
      • A fenti két hozzávalót kb. 1 evőkanál zsír hozzáadásával pírítsd, és párold a saját levében, amit a sózás miatt fog engedni, közben kevergesd.
      • A már puhulni kezdő sütőtök-hagyma alapra öntsd rá a páclével együtt a csirkemell csíkokat.
      • Az egészet főzd puhára.
      • Készíts 2 dl magtejfölt – pl. kesudió tejfölt, és azzal öntsd fel az ételt; AIP-ban kókusztejszínt locsolj rá.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.