Semifreddo – ribizlis

“Semifreddo: jelentése „félig hideg/fagyott”; a (részben) fagyott desszertek azon körére utal, melyek alkotóeleme lehet valamilyen piskóta jellegű tészta, fagylalt, gyümölcs, sodó illetve tejszín, de láttam már keményre vert tojásfehérjével készültet is.”

Amúgy tudom, hogy február van :-D, de nekem mindegy, mert én imádom a fagyi féléket 😀 Van már egy Vaníliás-csokis-mandulás Semifreddo receptem, de az más technikával készült. Most elhagytam a hizlaló őrölt mandulát és tojáshabbal dúsítottam a gyümölcsöt.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Kb. 25-30 dkg – mélyhűtött – ribizlit pépessé turmixolj
  • 2 tojás fehérjét bőséges mennyiségű (4-5 evőkanál) eritrittel verd fel kemény habbá
  • Forgasd bele a gyümölcspépbe a tojáshabot
  • Fóliával kibélelt fagyasztó tálba öntsd a gyümölcskeveréket
  • Legalább 3-4 óra kell ahhoz, hogy keményre szilárduljon
  • Tálalás előtt egy kicsit hagyd felengedni és úgy vágd fel tetszés szerinti méretekre
  • Készíthetsz hozzá paleo tejszínhabot – így vagy így kókuszkrémes tejszínhab
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.