“Semifreddo: jelentése „félig hideg/fagyott”; a (részben) fagyott desszertek azon körére utal, melyek alkotóeleme lehet valamilyen piskóta jellegű tészta, fagylalt, gyümölcs, sodó illetve tejszín, de láttam már keményre vert tojásfehérjével készültet is.”
Amúgy tudom, hogy február van :-D, de nekem mindegy, mert én imádom a fagyi féléket 😀 Van már egy Vaníliás-csokis-mandulás Semifreddo receptem, de az más technikával készült. Most elhagytam a hizlaló őrölt mandulát és tojáshabbal dúsítottam a gyümölcsöt.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Kb. 25-30 dkg – mélyhűtött – ribizlit pépessé turmixolj
- 2 tojás fehérjét bőséges mennyiségű (4-5 evőkanál) eritrittel verd fel kemény habbá
- Forgasd bele a gyümölcspépbe a tojáshabot
- Fóliával kibélelt fagyasztó tálba öntsd a gyümölcskeveréket
- Legalább 3-4 óra kell ahhoz, hogy keményre szilárduljon
- Tálalás előtt egy kicsit hagyd felengedni és úgy vágd fel tetszés szerinti méretekre
- Készíthetsz hozzá paleo tejszínhabot – így vagy így kókuszkrémes tejszínhab