Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy kb. 0,5 – 0,75 kg vegyes nagy szemű zöldséget – pl. karfiol, brokkoli, kelbimbó + akár hozzákevert kisebb szemű egyéb zöldség pl. sárgarépa
- Fűszerezés – ízlés szerint sóval, őrölt borssal stb.
- Egy 12 mélyedéses muffin formát kenj ki zsírral
- Töltsd meg a mélyedéseket zöldséggel
- Készíts 6 db tojás felverésével és hozzáadott 4 evőkanál tápióka liszttel egy öntetet, és öntsd a mélyedésekbe
- Előmelegített sütőbe rakd be a muffinos lapot, és süsd a zöldségeket közepes lángon kb. 15 percig
Kedves BB!
Nem kell a tojáshoz só? Esetleg 1-2 kanál valamilyen magliszt? Mihez hasonlít a bunda íze keginkább? (Keresem azt a bundát, ami a gyerekeimnek is tetszeni fog legalább annyira, mint a hagyományos.) Tetszik a muffinformás megoldás. A lowcarb tápiókaliszt teljesen paleo vagy csak félig?
Márta
Köszi, hogy szóltál. Maradékból dolgoztam, ezért kimaradt a fűszer. Pótoltam. A borítás íze a régi palacsinta állagára és ízére emlékeztet. BB
Kipróbáltam, de nem zöldségekkel, hanem birsalmával, fahéjas nyírfacukorral. Nagyon finom volt (nem tudom, a birs mennyi szénhidrátot tartalmaz…)
Meg kell nézni a szénhidráttáblázatot, én érzésre is azt mondom, hogy magas a Ch-tartalma, sok benne a cukor is. Én nem vagyok híve a sült gyümölcsnek, de módjával azt is lehet, és mindenki maga dönti el, hogy az ő szervezete milyen terhelést bír. BB