Bundázott zöldségek paleo panírban – muffinok III.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy kb. 0,5 – 0,75 kg vegyes nagy szemű zöldséget – pl. karfiol, brokkoli, kelbimbó + akár hozzákevert kisebb szemű egyéb zöldség pl. sárgarépa
  • Fűszerezés – ízlés szerint sóval, őrölt borssal stb.
  • Egy 12 mélyedéses muffin formát kenj ki zsírral
  • Töltsd meg a mélyedéseket zöldséggel
  • Készíts 6 db tojás felverésével és hozzáadott 4 evőkanál tápióka liszttel egy öntetet, és öntsd a mélyedésekbe
  • Előmelegített sütőbe rakd be a muffinos lapot, és süsd a zöldségeket közepes lángon kb. 15 percig
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Bundázott zöldségek paleo panírban – muffinok III.”

  1. Kedves BB!
    Nem kell a tojáshoz só? Esetleg 1-2 kanál valamilyen magliszt? Mihez hasonlít a bunda íze keginkább? (Keresem azt a bundát, ami a gyerekeimnek is tetszeni fog legalább annyira, mint a hagyományos.) Tetszik a muffinformás megoldás. A lowcarb tápiókaliszt teljesen paleo vagy csak félig?
    Márta

    1. Köszi, hogy szóltál. Maradékból dolgoztam, ezért kimaradt a fűszer. Pótoltam. A borítás íze a régi palacsinta állagára és ízére emlékeztet. BB

      1. Kipróbáltam, de nem zöldségekkel, hanem birsalmával, fahéjas nyírfacukorral. Nagyon finom volt (nem tudom, a birs mennyi szénhidrátot tartalmaz…)

        1. Meg kell nézni a szénhidráttáblázatot, én érzésre is azt mondom, hogy magas a Ch-tartalma, sok benne a cukor is. Én nem vagyok híve a sült gyümölcsnek, de módjával azt is lehet, és mindenki maga dönti el, hogy az ő szervezete milyen terhelést bír. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.