Raffaelloval töltött torta

A napokban egy nem paleos torta képe villant fel a FB-on, melyben a csel az volt, hogy a vaníliás-csokis tortába még sütemény golyókat is elrejtettek és az egész megkoronázásaként a tetejét egy habos csokis krémmel is megkenték. A napokban készített Raffaellonak – már a család és a barátok – a nagyját megdézsmálták. Így született az ötlet, hogy a mai napon rendezendő Zumba Farsangra ezt a gazdag és nagy süteményt viszem magammal.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
  • Raffaello golyók
  • 27 cm-es átmérőjű kerek levehető szélű (szögletes is lehet!) tortaformát kenj ki sertészsírral és szórd meg valamilyen paleo pellettel – erre leginkább a kókuszliszt alkalmas; amennyiben nincs otthon, akkor valamilyen magőrleményt ajánlok!
  • 8 tojásból gesztenyeliszttel (lehet más liszt, vagy őrölt mag is) készíts egy vaníliás piskótát az alaprecept szerint, és öntsd be a formába – Az alaprecepthez vagy vanília eszenciát, vagy vanília kikapart belsejét, vagy aromát tegyél hozzá!
  • Előmelegített sütőben közepes lángon süsd először 10 percig, majd vedd ki, hogy a golyókat a tortába helyezhesd
  • A golyók félig a tortába fognak süllyedni – Ez látható a képek egyikén!
  • Mialatt a 10 perc sütés zajlik, addig ugyancsak 8 tojásból készíts egy kakaós piskótát, itt pedig 4-5 evőkanál kakaót szórj pluszban az alaprecept tésztájához
  • A golyókkal megtűzdelt alsó piskótára öntsd rá a kakaósat, tedd vissza a sütőbe, és miután ez a torta óriási – közepes lángon legalább 40 percre lesz szükség, hogy teljesen átsüljön a tészta; Sütés közben érdemes néhányszor tűpróbát végezni
  • Mialatt a sütemény sül, készítsd el a torta tetejére a krémet:
    • 2 db tojás sárgáját elkeverve 2 dl magtejjel – állandó keverés mellett sűríts be, közben tördelj a krémbe 10 dkg 90%-os csokoládét
    • A két tojás fehérjét pici citromlével és xukorral verd fel kemény habbá, és még a meleg krémbe keverd el a habot
    • Egy kávéskanálnyi agar-agar, vagy zselatin por csak jót fog tenni a krém állagának, de ez el is hagyható!
  • Amikor a torta kihűlt, akkor még a teljes formában kend a tetejére a csokoládé krémet – ez biztonsági játék, nehogy a krém elfolyjon! Amikor megdermedt valamennyire a krém, akkor vedd le a tortaformáról a csatos keretet, és egyenletesen kend be csokikrémmel a torta szélét is
  • Alkalomhoz illő díszítést készíthetsz magokból: – A magam részéről zumba jelképet „rajzoltam” kesudióból, majd porxukorral az egész tortát beszórtam, végül pedig finomra őrölt dió morzsalékával; a rajzot letisztogattam
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.