Kunné Bea receptje és képe
- A süti előkészületei már előző nap elkezdődnek.
- Mozsárban törj össze 2 db csillagánizst, 4 db kardamomt és fél rúd fahéjat.
- Reszelj hozzá egy egész tonkababot*, majd 2 evőkanál kókuszzsírral melegítsd össze.
- Másnapig hagyd állni, lefedve.
- 30 dkg szezámmagot szárazon piríts meg, ezt is tedd félre.
- Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal bélelj ki.
- 15 dkg diót apríts durvára, ehhez adj hozzá 18 db puha magozott, villával áttört datolyát.
- Gyúrd össze, és a tortaforma aljába simítsd bele.
-
Ezután daráld le a szezámmagot, 2 evőkanál mézet (a méz helyett lehet használni 7-8 szem puha magozott datolyát), 2 dl cocomast, csipet sót, az újból felolvasztott és leszűrt tonkababos kókuszzsírt.
-
Ezeket rakd turmixgépbe, és keverd krémes állagúra, olvasztott kókuszzsírt lehet még hozzá önteni, ha száraznak tűnik.
-
Kend a süti alsó rétegére és rakd hűtőbe.
-
A legfelső réteghez 4-5 kocka étcsokit 1 evőkanál kókuszzsírral olvassz össze, adj hozzá 1 púpos teáskanál kakaóport.
-
3 dl cocomast keverj habosra, és add hozzá az olvasztott csokit.
-
Kend rá a sütire.
-
Pár órát hűteni, és lehet szeletelni.