I. változat
Hozzávalók:
- 0,5 kg vegyes leveszöldség (akár maradék is lehet!)
- Só, őrölt bors, csípős paprikapor
- 2 db tojás
- Amaránt vagy szezámliszt; TED-ben tápióka keményítő – annyi, hogy felszívja a nedvességet – kb. 5 evőkanállal; a Tökéletes Egészség Diétában, de paleoban is: fehér vagy sárga húsú batáta – „törtkrumpli” opcionálisan!
- Sertészsír vagy kókuszolaj a sütéshez
- Kemény sajt – pl. parmezán – ízlés szerinti mennyiségben (elhagyható!)
I. változat
Elkészítés:
- Főzd puhára a zöldségeket és fűszerezd
- Üss hozzá 2 db tojást és paleo lisztet vagy keményítőt
- Alaposan keverd ki a masszát, ha van főtt tört batátád, akkor az legyen a burok
- Tapadásmentes edényben forrósíts fel kb. 2 evőkanálnyi zsiradékot
- 2 evőkanál segítségével formázz galuskákat és tedd a sütőlapra, majd, ha megpirult, akkor forgasd át a másik oldalára
- A mindkét oldalán ropogósra sült kroketteket tálalhatod reszelt sajttal és salátával
II. változat
Az I. változat által előkészített gombócokat vagy rudakat (ahogy tetszik!) forgassuk meg tápióka keményítőben, majd felvert tojásban és igen apró szemű zabpehelyben vagy földi mandula panírban.