további részletekért kattints erre a feliratra
Talán lesz olyan, aki megkérdőjelezi, hogy miért vacakol Willson is és én is azzal, hogy a süteményekbe nem sütjük bele a gyümölcsöt?! – A válaszom pedig az, hogy azért ez a „fóbia” mindkettőnknél – és jó néhány nézetünket osztó paleosnál -, mert a gyümölcsből – sütve-főzve tömény cukor lesz. Mi megszállottan ezt az elvet követjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg őrölt dió
- 10 dkg Xukor0
- 4 tojás fehérje
- Szódabikarbóna
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csipetnyi só
A töltelékhez:
- 1-2 nagyobb cukkini
- 10 dkg Xukor0
- 2 kávéskanál stevia
- 4 kávéskanál őrölt fahéj
- 4 citrom leve
- egy kevés víz
- 2 kanál mandulaliszt
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit jól összekevertem, és egy kivajazott sütőfóliában a kétharmadát egyenletesen elterítettem
- Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütöttem a cukkiniket lehámoztam
- Nagy lukú almareszelőn lereszeltem azokat, majd
- a xukorral , fahéjjal, citromlével, némi vízzel megpároltam, átszűrtem, jól kinyomkodtam, a mandulaliszttel összekevertem és a sütemény tetején elterítettem
- a megmaradt nyers tésztából egy kilyukasztott fóliazacskón át rácsot nyomtam a tetejére, és 15 percre visszatettem sülni.