Black & white


bakandwhitekunné

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 3 evőkanál őrölt eritrit (Bea mézet is ír alternatívaként; én mézet nem használok!)
  • Csipet só
  • 140 ml kókuszliszt / kb 60 gramm
  • 110 ml kakaópor / kb 40 gramm
  • 140 ml olvasztott kókuszzsír
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2-3 kávéskanál rumaroma
  • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
  • Kevés citromlé /a szódabikarbóna felfuttatásához/

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat /nem kell szétválasztani/ alaposan fel kell habosítani az édesítővel, csipet sóval.
  • Hozzá kell keverni az olvasztott kókuszzsírt, majd a rumaromát.
  • A száraz hozzávalókat el kell keverni, mehet ez is a tojáshabhoz, végül a szódabikarbóna, amit kevés citromlével felfuttattunk.
  • 20×30 cm-es zsírpapíros tepsiben, 160 fokon 25 percig kell sütni.

Krém hozzávalói:

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl Cocomas
  • 9-10 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • Ízlés szerint porrá őrölt eritrit  (esetleg méz)
  • Fél citrom reszelt héja /kezeletlen/
  • Ízlés szerint citromlé, hogy kellemesen savanykás legyen a krém
  • Vanília őrlemény

A krém elkészítése:

  • A kókuszreszeléket kávédarálón zsírjára kell őrölni, majd az összes többi hozzávalóval krémesre kell turmixolni. 

A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a kókuszkrémmel. 

Szobahőmérsékleten fogyasztva – narancs salátával a legfinomabb!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.