Hozzávalók:
- 2 db nagyon érett avokádó
- 2 db citrom – héj nélkül, egyébként egészben
- Xukor0 4x – 2 dkg –> lapos evőkanállal – Nem tévedés! AIP-ban glicin lapos ek.-val! vagy 1 tk. méz.
- Agar-agar szálak egy marokkal vagy 2 zacskó színtelen tortazselé kb. 1,5 dl vízben feloldva; AIP-ban a zselatin az ismert zselírozó anyag.
- 10 dkg 90%-os étcsokoládé kb. 1 dl vízben, vagy valamilyen magtejben feloldva
Elkészítés:
- Robotgépben, vagy kézi mixerrel őröld össze az avokádók húsát, a 2 db citromot, tegyél bele ízlés szerint ízesítést
- Édesítésre azért választottam az eritrittel elkevert steviát, mert a savanyú íz miatt erős ízesítésre volta szükség! A stevia íze nem fog érződni! AIP-ban és TED-ben glicint vagy mézet használhatunk!
- Keverjük össze a felolvasztott, majd lehűtött zselatinnal a gyümölcsös alapot.
- Szilikonos formákat töltsül meg a keverékkel, és várjunk, míg megdermed.
- Ha a massza túl folyós lenne, akkor bátran keverjünk hozzá további zselatint!
- A formából kiborított mignonokat vonjuk be a folyadékban felolvasztott csokoládéval, amennyiben nem AIP-ozunk!!!
Nekem nagyon ízlik a végeredmény. Egy bonbon kalóriaértéke minimális. Az íz üdítő. Aki nem szereti az édes-savanyú ízt, annak szokatlan lesz!