Jégcitrom – ketogén sorbet

Amennyiben gyakorlatilag 0 kalóriás édességre vágysz, és egyben fagylalt függő vagy, mint én, akkor álljon itt a következő recept.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 1 db nagyobb citrom leve
  • Kb. 3-4 dl víz (ha marad a léből, azt idd meg :-D)
  • Xukor0 4x stevia egy lapos evőkanállal, azaz 2 dkg – Felfedezésem, hogy a legjobb fagylalt édesítő szer; azért ajánlom, mert fagyasztás után az édes íz elvész, tehát ez az édesítő lesz csak annyira édes, hogy jó ízű legyen a sorbeted! A steviának semmiféle mellékíze nem érződik; ketogénezők használjanak csak steviát, amelynek nincs inzulinválasza.
  • Itt abba is lehetne hagyni az összeállítást, de hogy még finomabb legyen a nyalóka, ezért kevertem a léhez kandírozott bio narancshéjat
  • 4 db jégkrém formát kiöntöttem először kevés folyadékkal, betettem tálcán a mélyhűtőbe, majd dermedés után öntöttem fel teljesen a formákat; a sorbet állaga miatt tettem mindezt, mert különben szétfolyt volna a folyadék a tálcán, miután nem tettem bele semmilyen sűrítést
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.