A hagyományos változat eredetileg is teljesen lisztmentes. Csokoládéból is és kakaóporból is elkészíthető. Alacsony szénhidrát-, ugyanakkor magas kalória tartalmú a sok kókuszvaj miatt , ezért a ketogén diétába is könnyen beilleszthető (főleg a kakaós). Cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatják…
Hozzávalók:
- 250 g étcsokoládé (xillites vagy hagyományos)
- 250 g kókuszzsír
- 100 g őrölt eritrit (porXukor0)
- a TED szerint használhatsz természetes növényi édesítőt – rizsszirupot, tápióka szirupot, agave szirupot
- 1 mokkáskanál Stevia (elhagyható!)
- fél deci narancslikőr (sütéskor az alkohol elpárolog)
- 6 egész tojás
Elkészítés:
- A sütőt melegítsd elő 180 fokon
- Egy 20-22 cm átmérőjű, levehető oldalú tortakarika alsó lapját sütőpapírral fedd le, és így tedd a csatos keretbe
- A keretet kívülről csomagold alufóliába úgy, hogy ne szökhessen bele majd a víz
- Vízgőz felett olvaszd fel a táblacsokikat, a kókuszzsírt,
- Keverd a csokihoz a porXukrot, a likőrt és a steviát
- Keverd simára és vedd le a gőzről
- A tojásokból hosszan, magas fordulaton verj kemény habot
- Több részletben keverd a habot a langyos, olvasztott csokikrémhez
- Töltsd az előkészített tortaformába
- Helyezd a formát tepsibe és ujjnyi vizet öntöts köré ; 180 fokon, 30 percig „süljön” (párolódjon)
- Amikor megsült, vedd ki a vízből és hagyd kihűlni
- hidegen, meglangyosított késsel vágd körbe és tedd tálcára
- Ez egy krémes jellegű, finom csokitorta.