Mákos totukrémes meggyes süti

Kunné Bea receptje és képe

A tészta hozzávalói:

  • 7 közepes tojás sárgája
  • 10 dkg frissen darált mák
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál darált eritrit, ízlés szerint adagolható
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • Csipet só
  • 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
  • Kevés citromlé v. almaecet

Az 50 dkg túrókrém hozzávalói házilag készítve:

  • 2 dl kókusztejszín
  • 1 és fél kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 4 evőkanál darált eritrit
  • 0.5 dl vízben feloldott 10 gramm zselatin

A meggyzselé hozzávalói:

  • 50 dkg magozott meggy /nem fagyasztott/
  • Fél mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál darált eritri
  • 0.5 dl vízben feloldott 10 gramm zselatin

Elkészítés:

  • A tésztához a tojások sárgáját habosra keverd ki az édesítővel és a sóval
  • Tedd bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és a darált magvakat, fahéjat, majd keverd el
  • Zsírpapírral bélelt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába simítsd bele a tésztát. – Legjobb ezt egy szilikonos lapátkával csinálni, arra nem ragad a tészta!
  • Előmelegített sütőben, légkeverésen 160 fokon, 15-20 perc alatt sül meg; A tészta pont kihűl, mire a túrókrém elkészül

A túrókrém elkészítése:

  • A zselatint tedd hideg vízbe, majd közepes lángon, folyton keverve addig melegítsd, amíg teljesen feloldódik
  • Amikor ez elkészült a krém többi hozzávalójával együtt – kókusztejszín és fűszerek – turmixgépben keverd krémesre, melyet öntsd a már kihűlt tésztára és tedd hűtőbe, amíg megdermed


A zselatin borítás elkészítése:

  •  A zselatin esetében ugyan úgy járunk el, mint a krémnél
  • A meggyet /ha fagyasztottból készül, ki kell engedni/ nyersen tedd turmixgépbe a hozzávalókkal (lehet teljesen egyneműre turmixolni, én kicsit darabosra hagytam!)
  • A már dermedt túrókrémre öntsd a meggyzselét
  • Újabb hűtés után szeletelhető
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Mákos totukrémes meggyes süti”

    1. Kunné Bea receptjeit átvettem, de még én nem készítettem el. A megadott linken menj át Bea oldalára és kérdezd meg őt. Márta

  1. Kedves Márta!

    A 26 centis forma nem túl nagy ennyi krémhez?
    Biztos megcsinálom, mert nagyon guszta!
    Trixi

    1. Kedves Bea, Szerintem a megadott linken menj át Kunné Bea oldalára és kérdezd őt, mert én még nem készítettem el ezt a sütit. Ő biztosan fog majd válaszolni neked. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.