Vaníliás tojásos krém és fagylalt

Tojáskrém – Google

 

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 liter magtejet tegyél fel kis lángon főni – kókusztej, kesudiótej, mandulatej, kinek mi van otthon
  • 4 db tojás sárgáját a fél literből előzőleg elvett kb. fél dl-nyi magtejjel és Xukor0 4x steviával (más édesítés is lehet!) keverd el
  • A forrásban lévő magtejjel folyamatosan keverd el a tojásos keveréket; lassan öntsd, és részletekben keverd el, nehogy rántotta legyen belőle!
  • Vaníliával ízesítsd a keveréket – pl. valódi szárított vanília porral, vagy Bourbon vaníliával, melyben a cukor elenyésző, szinte figyelembe se kell venni!
  • A 4 tojás fehérjét verd fel kemény habbá, és főzd bele az alaplébe – alaposan keverd át vele
  • A már lehűlt és besűrűsödött lét dobozold és tedd mélyhűtőbe és ha fagyiként fogyasztod, akkor kb. 1 óra múlva nézz rá és kapard-keverd meg a fagyott textúrát. Amikor a hűtés állaga már jó, akkor tölcsérre is kanalazhatod a hideg krémet.

 

Vanília tojásos krém fagyi – Google
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.