Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 0,5 liter magtejet tegyél fel kis lángon főni – kókusztej, kesudiótej, mandulatej, kinek mi van otthon
- 4 db tojás sárgáját a fél literből előzőleg elvett kb. fél dl-nyi magtejjel és Xukor0 4x steviával (más édesítés is lehet!) keverd el
- A forrásban lévő magtejjel folyamatosan keverd el a tojásos keveréket; lassan öntsd, és részletekben keverd el, nehogy rántotta legyen belőle!
- Vaníliával ízesítsd a keveréket – pl. valódi szárított vanília porral, vagy Bourbon vaníliával, melyben a cukor elenyésző, szinte figyelembe se kell venni!
- A 4 tojás fehérjét verd fel kemény habbá, és főzd bele az alaplébe – alaposan keverd át vele
- A már lehűlt és besűrűsödött lét dobozold és tedd mélyhűtőbe és ha fagyiként fogyasztod, akkor kb. 1 óra múlva nézz rá és kapard-keverd meg a fagyott textúrát. Amikor a hűtés állaga már jó, akkor tölcsérre is kanalazhatod a hideg krémet.