Mediterrán zöldség NoCarb Noodle-val (Shirataki tészta)

Mediterrán zöldség NoCarb Noodle-val (Shirataki tészta)

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes leveszöldség, melynek összetétele: karalábé, fehérrépa, sárgarépa, esetleg karórépa apró kockákra vágva, 1 db paradicsom (Tesco, Metro); vagy természetesen friss zöldségek
  • Minél többféle fűszernövény – lehet használni szárított keverék valamelyikét is; én a kertből összeszedtem petrezselymet, rozmaringot, lestyánt, kakukkfüvet, koriander levelet, melyeket megmostam, majd összemorzsolva a zöldségekhez tettem!
  • Só, bors, canney bors vagy paprika por (lehetőleg csípős), vagy chili
  • Adalékmentes sütni való kolbász (el is hagyható!)
  • 1 zacskó No Carb Noodle
  • Maximum 1 evőkanálnyi zsír
  • 0,5 dl víz, ha friss zöldséggel dolgozol; amennyiben mélyhűtöttel, akkor az fog elég vizet ereszteni, tehát nem kell alá önteni
  • Szárított paradicsom (autoimmun betegek ne egyék!) és olíva bogyó, vagy kapri bogyó (elhagyható!) -, bár ettől lesz igazán mediterrán

Elkészítés:

  • Mély tepsibe terítsd el a leveszöldséget, szórd meg a fűszerekkel
  • Helyezd a tepsibe a kolbászt, és 3-4 részre elosztva egy evőkanál zsírt tegyél a zöldségre
  • Főzd ki előírás szerint a NoCarb Noodle-t
  • A megsütött zöldséget és a kolbászt darabolva keverd össze a tésztával, majd az étel tetejét szórd meg a mediterrán sós aszalványokkal
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.