Hozzávalók:
- 1 kg vegyes leveszöldség, melynek összetétele: karalábé, fehérrépa, sárgarépa, esetleg karórépa apró kockákra vágva, 1 db paradicsom (Tesco, Metro); vagy természetesen friss zöldségek
- Minél többféle fűszernövény – lehet használni szárított keverék valamelyikét is; én a kertből összeszedtem petrezselymet, rozmaringot, lestyánt, kakukkfüvet, koriander levelet, melyeket megmostam, majd összemorzsolva a zöldségekhez tettem!
- Só, bors, canney bors vagy paprika por (lehetőleg csípős), vagy chili
- Adalékmentes sütni való kolbász (el is hagyható!)
- 1 zacskó No Carb Noodle
- Maximum 1 evőkanálnyi zsír
- 0,5 dl víz, ha friss zöldséggel dolgozol; amennyiben mélyhűtöttel, akkor az fog elég vizet ereszteni, tehát nem kell alá önteni
- Szárított paradicsom (autoimmun betegek ne egyék!) és olíva bogyó, vagy kapri bogyó (elhagyható!) -, bár ettől lesz igazán mediterrán
Elkészítés:
- Mély tepsibe terítsd el a leveszöldséget, szórd meg a fűszerekkel
- Helyezd a tepsibe a kolbászt, és 3-4 részre elosztva egy evőkanál zsírt tegyél a zöldségre
- Főzd ki előírás szerint a NoCarb Noodle-t
- A megsütött zöldséget és a kolbászt darabolva keverd össze a tésztával, majd az étel tetejét szórd meg a mediterrán sós aszalványokkal