Zöldséges húsos kuglóf

Zöldséges-húsos kuglóf – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertés, vagy sertés-marha vegyesen, vagy darált csirkemell, vagy pulykamell
  • 1 kg vegyes zöldség
  • 3 db tojás; AIP-ban 2 ek. Nyílgyökér vagy NoCarb liszt, vagy tápióka keményítő
  • Fűszerek: só, őrölt bors, chili paprika vagy édes-nemes, kurkuma 2 dkg (ettől lett olyan szép sárga a kuglóf!); AIP fűszer – Provance-i fűszerkeverék
  • Petrezselyem
  • Zsír a kuglófforma kikenéséhez
  • Valamilyen paleo liszt a forma szórásához – pl. szezám vagy AIP-ban kókusz liszt; TED-ben tápióka keményítő

Elkészítés:

  • Vegyes zöldséget – pl. sárgarépa, fehérrépa, karórépa, paszternák, karalábé (Ilyen típusú mélyhűtött kockázott leveszöldségként kapható!) apróra felvágva főzd olyan puhára, hogy könnyen összetörhető legyen.
  • Keverd el a választott darált hússal és az egész tojásokkal/AIP-kompatibilis lisztekkel.
  • Amennyiben túl nedves lenne az alapanyagod, akkor tehetsz több lisztet is a keverékbe, tojásos feldolgozás esetén is.
  • Zsírral kend ki vékonyan a kuglóf formát, majd szórd meg liszttel, hogy majdan az étel az edényből könnyebben kiborítható legyen.
  • Előmelegített sütőben süsd a kuglófot közepes lángon kb. 35-40′-ig – Nézz rá, és amikor már pirul, akkor vedd ki!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.