gyümölcsös morzsolt csokis torta

Hozzávalók:

A piskótához, melyet a „Piskóta maglisztből alaprecept” szerint készíts el:

  • 6 db tojás, 6 evőkanál török mogyoró liszt (lehet más liszt is!), eritrit, citrom

A töltelékhez:

  • 0,5 kg magozott cseresznye vagy meggy, de lehet más gyümölcs is apróra vágva (mélyhűtött is megfelelő!)

A mázhoz:

  • 15 dkg 90%-os csokoládé (pl. Wawel lengyel olcsó!) – némi vízzel felolvasztva

Összeállítás:

  • Süsd meg a piskótát
  • Amikor kihűlt morzsold össze a tésztát
  • Magozz ki cseresznyét vagy meggyet, és keverd el a morzsalékkal (télen lehet mélyhűtős is!)
  • 22,5 cm átmérőjű – kisebb csatos kerek formába nyomkodd bele a gyümölcsös tésztát
  • A felolvasztott és vízzel hígított csokoládéval úgy vond be a tortát, hogy a csokoládéból a tészta morzsái közé is jusson, hogy az majd a szeleteket egyben tartsa
  • Díszítsd a tortát gyümölccsel

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.