Hozzávalók:
A piskótához, melyet a „Piskóta maglisztből alaprecept” szerint készíts el:
- 6 db tojás, 6 evőkanál török mogyoró liszt (lehet más liszt is!), eritrit, citrom
A töltelékhez:
- 0,5 kg magozott cseresznye vagy meggy, de lehet más gyümölcs is apróra vágva (mélyhűtött is megfelelő!)
A mázhoz:
- 15 dkg 90%-os csokoládé (pl. Wawel lengyel olcsó!) – némi vízzel felolvasztva
Összeállítás:
- Süsd meg a piskótát
- Amikor kihűlt morzsold össze a tésztát
- Magozz ki cseresznyét vagy meggyet, és keverd el a morzsalékkal (télen lehet mélyhűtős is!)
- 22,5 cm átmérőjű – kisebb csatos kerek formába nyomkodd bele a gyümölcsös tésztát
- A felolvasztott és vízzel hígított csokoládéval úgy vond be a tortát, hogy a csokoládéból a tészta morzsái közé is jusson, hogy az majd a szeleteket egyben tartsa
- Díszítsd a tortát gyümölccsel