Sült cékla

Sült cékla – Google

A receptet küldte JéPé 2010.09.05-én

„A cékla elég sokáig sül, így akkor érdemes elkészíteni, ha valami nagy darab húst sütünk ebédre vagy vacsorára.. Én ma bacon-ba göngyölt csirkecombot sütöttem és az alsó szinten sült a hús, fölötte jénaiban sült a cékla. Bő 30-40 perc alatt szinte egyszerre lett kész.” JéPé

Hozzávalók:

  • Kb. 0,5 kg cékla
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 5 evőkanál balzsamecet (vagy almaecet is lehet, de el is hagyható, viszont pikáns ízt ad)
  • 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregano (vagy majoranna)
  • 1 teáskanál xilit (vagy méz), só, bors

Elkészítés:

  • A céklát nyersen megpucoljuk, és kockákra vágjuk.
  • A fokhagyma gerezdeket összetörjük (fokhagyma nyomóval).
  • A balzsamecetet elkeverjük az olívaolajjal és a xilittel, sózzuk, borsozzuk.
  • Egy  mély  jénaiba tesszük a céklát és összekeverjük a  zúzott fokhagymával, leöntjük az öntettel, majd megszórjuk a zöld fűszerrel.A jénait  jól lezárjuk alufóliával (vagy egyéb fedővel).
  • Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.