Céklapüré

A receptet JéPé küldte 2010.09.05-én

A kép a Google images-ről való

céklapüré

Céklapüré:

Melegen remekül passzol sült húsok, halak mellé, de  hidegen is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy főt cékla
  • 1 dl  kókusztej tejszínes része
  • Másfél teáskanál balzsamecet (vagy almaecet, vagy citromlé)
  • Másfél teáskanál reszelt  torma

Elkészítés:

  • Bő vízben megfőzzük a céklát
  • Apróra vágjuk a  hagymát és fokhagymát, majd az olívaolajban üvegesre dinszteljük
  • A megfőtt céklát apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Lelocsoljuk a balzsamecettel (vagy almaecettel) , és addig sütjük, amíg az ecet felszívódik, a cékla pedig kissé ragadós lesz
  • Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a  kókusztejet, botmixerrel  pürézzük és  bele keverjük a reszelt tormát. A sűrűsége ízlés szerinti
  • Turbózhatjuk egyéb  zöldségekkel is (pasztinákkal, sárgarépával, zellerrel stb.)

Alexandra külte Sydney-ből:

„Érdemes kipróbálni a receptet úgy is, hogy a céklát főzés helyett megsütjük. A héját elég akkor lehúzni, ha megsült, de használjunk gumikesztyűt.
Több tápanyag marad a céklában és egy kicsit édesebb is lesz.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.