Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A fél kg répával, az ugyancsak fél kg káposztával, továbbá zellerrel, fehér répával, karalábéval, vörös hagymával bezöldségezett – 5 literes lábasban készített húsleves zöldségét már három napja eszi a család, és már mindenkinek ez a leves jött ki a fülén is :-D, tehát leöntöttem a maradék – kb. még mindig összesen 1 kilogrammnyi zöldségről a lét és a zöldségeket egy kizsírozott tepsibe egyengettem,
- majd 3 egész tojás felvertem, 1 kávéskanál sót tettem bele és a zöldségekre öntöttem,
- majd 0,5 kg marha-sertés darált húst fűszereztem – sóval, őrölt borssal, paprika porral (a család ízlése szerint), ráegyengettem a leveszöldségre
- végül reszeltem a rakottas tetejére fehér Cheddar sajtot és közepes lángon 20 perc alatt átsütöttem az ételt