Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli
- 2 dl kókusz tejszín – Cocomas pl.
- 2 db M-es tojás
- 5-10 dkg kemény sajt – pl. Cheddar vagy Parmezán, esetleg Pannónia – a mennyiségben azért ilyen nagy a tól-ig, mert döntsd el a mértéket szabadon!
- Fűszerek: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, max. 1 evőkanál eritrit (elhagyható!), újhagyma vagy snidling vagy apróra vágott saláta hagyma
Elkészítés:
- Főzd puhára brokkolit, majd turmixold össze a kókusztejszínnel
- Fűszerezd ízlés szerint – a kóstolás lényeges!
- Keverd össze a zöldséges alapot a tojásokkal, de azok valóban M-es méretűek legyenek! -, ha a javasoltnál több tojást teszel a keverékhez, abból baj nem lehet
- Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, öntsd rá a keveréket, majd reszelj rá sajtot
- Előmelegített sütőben közepes hőfokon süsd a „tésztát” míg a sajt meg nem pirul
- Amikor kész, hagy hűlni, majd végy elő egy másik tepsit és tegyél abba is sütőpapírt
- Borítsd át a „tésztát”, hogy a sült rész majd a tekeréskor felülre kerüljön
- Húzd le a felül lévő sütőpapírt, majd óvatosan hengereld fel a „lepényt”
- Hagyhatod nagy hengerben, de felvághatod kisebbekre is