Tejfölös-kapros paleo karalábé főzelék

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 2 nagy fej karalábé
  • 2 dl kókusztej
  • 1 tojás sárgája; AIP-ban ehelyett 1 ek. zselatin por
  • Kaporlevél – ízlés szerint
  • Paleolit édesítő (xukor, xilit, stevia …); AIP-ban helyette 1 kk. glicin
  • Víz
  • Tökmagolaj; AIP-ban elhagyjuk, egyébként opcionális

Elkészítés:

  • A megpucolt karalábé fejeket apró kockákra vágva dobd bele kb. 3 dl vízbe, és a karalábé-kockákat főzd puhára.
  • Tegyél a főzőlébe ízlés szerint sót és édesítőt, továbbá szórj a lébe ízlés szerint kaporleveleket (általában apróra vágott szárítottat szoktam használni!).
  • 2 dl kókusztejet keverj el 1 tojás sárgájával/NoCarb liszttel, és ezt a keveréket – állandó keverés mellett – lassan öntsd a főzelék alaplevébe.
  • A főzeléket egyszer főzd fel, és kész; a főzelék maradhat darabos, de össze is lehet turmixolni!

A főzelék tetejét, amikor elkészült, esetleg locsold meg egy evőkanálnyi tökmagolajjal, avagy morzsolj rá szárított csilit, illetve olívás szárított paradicsomot. Az íze is finom, és a főzelék külleme még csábítóbb lesz! Ez természetesen AIP-ban tilos!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.