Törökné Tóth Csilla receptje
Hozzávalók:
- 0,5 kg csiperke gomba
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 e.k zsír
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- 1 tojás
- 1 zacskó szezámmag
Elkészítés:
- A májat feltesszük főni.
- Ezalatt a hagymát megdinszteljük a zsíron és rádobjuk a felszeletelt gombát, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot.
- Amikor készen van, botmixerrel kicsit aprítottam rajta, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
- Ha a máj megfőtt, villával összetörjük és hozzákeverjük a gombás masszához.
- Amennyiben túl száraz, mehet hozzá még egy kis zsír.
- Kihűlés után hozzáütünk egy tojást és összedolgozzuk.
- Diónyi golyókat formázunk belőle vizes kézzel és szezámmagba forgatjuk, majd lelapítjuk fasírt formára.
- Ezután én grill lapon mindkét oldalát szép barnára grilleztem.
- Köretként grillezett gomba-cukkíni-zeller-cékla került mellé.