Szőlős piskóta

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál szezámliszt (lehet másféle magliszt is – pl. dióliszt, kókuszliszt, mandulaliszt)
  • Kb. 0,5 kg szőlő
  • Paleolit édesítő (xilitol, stevia)
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét
  • Laza mozdulatokkal keverd el benne a tojások sárgáját és a 6 evőkanál szezámlisztet (tapasztalatom szerint kókuszlisztből 6 tojáshoz 8 evőkanálnyi szükséges)
  • Tegyél a masszába ízlés szerint édesítőt (én steviát tettem a tésztába)
  • Zsírpapírral bélelj ki egy közepes mély sütőformát, és öntsd bele a tésztát

100% paleos készítés:

  • Süsd meg a tésztát, majd hagyd kihűlni
  • Tűzdeld meg friss szőlőszemekkel

Nagyrészt paleos készítés:

  • A szőlő 2/3-át szórd bele a masszába, és előmelegített sütőbe tedd be
  • Kb. 15 perc múlva kesztyűvel emeld ki a félig megsült sütit, és szórd a tészta tetejére a maradék szőlőt (egy kicsit belenyomkodhatod)
  • Még 10-15 percre van szükség, hogy átsüljön
  • Amikor kiveszed a sütit, akkor egy tálcára borítsd ki, majd hámozd le a tésztáról a zsírpapírt, és ismét forgasd át egy másik tálcára
  • Végül szórd meg a sütemény tetejét xukorral


Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.