Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál szezámliszt (lehet másféle magliszt is – pl. dióliszt, kókuszliszt, mandulaliszt)
- Kb. 0,5 kg szőlő
- Paleolit édesítő (xilitol, stevia)
- Késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
- Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét
- Laza mozdulatokkal keverd el benne a tojások sárgáját és a 6 evőkanál szezámlisztet (tapasztalatom szerint kókuszlisztből 6 tojáshoz 8 evőkanálnyi szükséges)
- Tegyél a masszába ízlés szerint édesítőt (én steviát tettem a tésztába)
- Zsírpapírral bélelj ki egy közepes mély sütőformát, és öntsd bele a tésztát
100% paleos készítés:
- Süsd meg a tésztát, majd hagyd kihűlni
- Tűzdeld meg friss szőlőszemekkel
Nagyrészt paleos készítés:
- A szőlő 2/3-át szórd bele a masszába, és előmelegített sütőbe tedd be
- Kb. 15 perc múlva kesztyűvel emeld ki a félig megsült sütit, és szórd a tészta tetejére a maradék szőlőt (egy kicsit belenyomkodhatod)
- Még 10-15 percre van szükség, hogy átsüljön
- Amikor kiveszed a sütit, akkor egy tálcára borítsd ki, majd hámozd le a tésztáról a zsírpapírt, és ismét forgasd át egy másik tálcára
- Végül szórd meg a sütemény tetejét xukorral