Szezámkenyér


A kenyér receptek hasonlítanak, mégis apróságokban különböznek egymástól! Ezért lesz minden egyes kenyér más és más?!

Ez egy 2010-es recept, ekkor még a pelletek nem léteztek!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál őrölt szezám, vagy szezámpehely
  • 1 evőkanál őrölt lenmag, vagy lenmagpehely
  • 1 evőkanál őrölt tökmag
  • 0,5 evőkanál őrölt szezám vagy lenmag a tetejére
  • Só ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • Zsírpapír + kenyérsütő forma, vagy szilikonos kenyér-forma

Elkészítés:

  • Verd fel a tojások fehérjét kemény habbá
  • Forgasd bele a tojások sárgáját
  • Tegyél ebbe az alapba a sót és a szódabikarbónát, majd keverd össze
  • A masszába óvatosan keverd bele a szezámot vagy szezámpelyhet, a lenmagot vagy lenmagpelyhet és az őrölt tökmagot
  • Öntsd az egészet egy zsírpapírral kibélelt kenyérsütőbe, vagy egy szilikonos formába
  • A tészta tetejét szórd meg sűrűn lenmagliszttel vagy lenmaggal
  • Előmelegített sütőben süsd a kenyeret tűpróbáig – kb. 20 perc

A kenyeret 3 féle magból  készítettem, de elkészíthető kizárólag szezámból is. Szezámból ekkor 5 evőkanálnyi mennyiségre van szükség!

Amennyiben pelletből (maglisztből) készül a kenyér, akkor adjál még 1 evőkanálnyi olvadt zsírt is a tésztához!!!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.