A kenyér receptek hasonlítanak, mégis apróságokban különböznek egymástól! Ezért lesz minden egyes kenyér más és más?!
Ez egy 2010-es recept, ekkor még a pelletek nem léteztek!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 evőkanál őrölt szezám, vagy szezámpehely
- 1 evőkanál őrölt lenmag, vagy lenmagpehely
- 1 evőkanál őrölt tökmag
- 0,5 evőkanál őrölt szezám vagy lenmag a tetejére
- Só ízlés szerint
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- Zsírpapír + kenyérsütő forma, vagy szilikonos kenyér-forma
Elkészítés:
- Verd fel a tojások fehérjét kemény habbá
- Forgasd bele a tojások sárgáját
- Tegyél ebbe az alapba a sót és a szódabikarbónát, majd keverd össze
- A masszába óvatosan keverd bele a szezámot vagy szezámpelyhet, a lenmagot vagy lenmagpelyhet és az őrölt tökmagot
- Öntsd az egészet egy zsírpapírral kibélelt kenyérsütőbe, vagy egy szilikonos formába
- A tészta tetejét szórd meg sűrűn lenmagliszttel vagy lenmaggal
- Előmelegített sütőben süsd a kenyeret tűpróbáig – kb. 20 perc
A kenyeret 3 féle magból készítettem, de elkészíthető kizárólag szezámból is. Szezámból ekkor 5 evőkanálnyi mennyiségre van szükség!
Amennyiben pelletből (maglisztből) készül a kenyér, akkor adjál még 1 evőkanálnyi olvadt zsírt is a tésztához!!!