Rántott hal (pl. harcsa)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg harcsa
  • 10 dkg dió (csak ennyi volt itthon) – ebből készült dióliszt; AIP-ban földi mandula liszt, vagy 2-3 evőkanál kókuszliszt
  • 2 tojás; AIP-ban teljesen elhagyjuk!
  • Pici zsiradék (olíva olaj, sertészsír)

Elkészítés:

  • A harcsát vágd fel rántani való szeletekre (a „nyesedéket” tedd félre, mert ebből lesz majd egy csodás harcsapaprikás!)
  • Sózd be, és egy kis ideig hagyd állni, hogy a sóval a hal megszívja magát.
  • Keverj fel 2 egész tojást; AIP-ban nem
  • Önts egy edénybe diólisztet/földi mandula lisztet, egy másik edénybe kókuszlisztet
  • A harcsaszeleteket mártsd a tojásba, majd a diólisztbe, és rakd sorjában egy tálcára.
  • Ha a diód elfogyott (én így jártam), akkor a maradék szeleteket a tojásba forgatás után kókuszliszttel bundázd.
  • AIP-ban földi mandula és kókuszliszttel is bundázhatsz, a növényi tejes szeletekre ráragad tojás nélkül is a panír!
  • Teflonedényben – leheletnyi zsiradékban süsd a halszeleteket ropogósra.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.