Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg harcsa
- Só
- 10 dkg dió (csak ennyi volt itthon) – ebből készült dióliszt; AIP-ban földi mandula liszt, vagy 2-3 evőkanál kókuszliszt
- 2 tojás; AIP-ban teljesen elhagyjuk!
- Pici zsiradék (olíva olaj, sertészsír)
Elkészítés:
- A harcsát vágd fel rántani való szeletekre (a „nyesedéket” tedd félre, mert ebből lesz majd egy csodás harcsapaprikás!)
- Sózd be, és egy kis ideig hagyd állni, hogy a sóval a hal megszívja magát.
- Keverj fel 2 egész tojást; AIP-ban nem
- Önts egy edénybe diólisztet/földi mandula lisztet, egy másik edénybe kókuszlisztet
- A harcsaszeleteket mártsd a tojásba, majd a diólisztbe, és rakd sorjában egy tálcára.
- Ha a diód elfogyott (én így jártam), akkor a maradék szeleteket a tojásba forgatás után kókuszliszttel bundázd.
- AIP-ban földi mandula és kókuszliszttel is bundázhatsz, a növényi tejes szeletekre ráragad tojás nélkül is a panír!
- Teflonedényben – leheletnyi zsiradékban süsd a halszeleteket ropogósra.