Harcsapaprikás

Harcsapaprikás – A kép a Google images-ről való.

A kép a Google images-ről való, miután az eredeti kép igen pocsékra sikeredett. 

Hozzávalók:

  • Kb. 25-30 dkg harcsa apró hús
  • Az apró húst sózd meg, és hagyd egy kicsit állni
  • Zsiradék (olívaolaj vagy sertészsír)
  • Víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, piros paprika por
  • 2 dl kókusztej
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés:

  • A hagymát apró kockákra vágd fel
  • Kevés zsiradékra dobd rá a hagymát, forgasd meg, majd egy kevés vizet önts a hagymákra
  • Dinszteld meg a hagymát, és tegyél rá fűszereket – piros paprika port, borsot, 2-3 gerezd fokhagymát
  • Amikor a hagyma már puha, tedd az alaplébe a harcsa apró húst
  • Öntsd föl az egészet annyi vízzel, hogy az a húst ellepje
  • Kóstold meg az ételt, és csak akkor tegyél a lébe sót, ha szükséges, mert a harcsa már korábban be lett sózva
  • A halat nem kell 10 percnél tovább főzni
  • 10 perc után tegyél a paprikáshoz 2 dl kókusztej és 1 tojás sárgájának keverékét, mellyel a harcsapaprikást besűríted

A harcsához kínálj valamilyen paleolit kenyeret!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Harcsapaprikás”

  1. Halászlé
    A megtisztított halak fejét,farkát külön edényben kevés sós vízben megfőzzük.A főtt húst kiszálkázzuk.
    Készítünk lecsós pörkölt alapot. Hagymát lereszelve zsiradékon megfuttatjuk,rátesszünk őrőlt paprikát,az apróra vágott paprikát,paradicsomot,sózzuk,kevés vízzel puhára főzzük.Ha kész tésztaszürőn átpaszírozzuk.Kapunk egy sürü alaplevet,beleöntjük azt a levet,amiben a halfarkakat főztük.Ezt összeforraljuk,teszünk még bele 1 kanál őrőlt paprikát,esetleg erős paprikát/ezt kínálhatjuk külön is,a gyerekek miatt/Most belefőzzük a halszeleteket.Körülbelül 10-15 percig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.