Szeretem a NoCarb termékeket, mert 0 kalóriás. Iszonyatosan drágának találom a NoCarb rost-mixet, mert pillanatnyilag 0,5 kg-ért 1.500 Ft-ot is elkérnek. A piskóta elkészíthető simán NoCarb porból is, ha pedig még bambusz rost-mixet is teszünk hozzá, akkor meg különösen megkerülhető a kész rost-mix vásárlása.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 1 ek. méz vagy ízlés szerint eritrit
- Csipetnyi só
- 2 ek. NoCarb liszt, mely 0 kalóriás
- 1 ek. bambusz rost – e-nélkül is megsüthető!
- 2 ek. útifűmaghéj liszt
- 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék (opcionális)
Elkészítés:
- A tojásokat feltörjük – a sárgáját és a fehérjét is egyszerre.
- A citromot és a csipet sót a tojáshoz tesszük, majd elkezdjük felverni a masszát.
- A habosítás közben tesszük a keverékhez az eritritet, ha mézet használunk, akkor csak a művelet végén.
- A piskóta tésztáját lehet egyben tojásokkal is kikeverni, csak hosszabb ideig fog tart, mintha külön választanánk a fehérjét és a sárgáját.
- A legvégén óvatos mozdulattal keverjük el a felvert tojással a NoCarb lisztet, a bambusz rostot, az útifűmaghéjat, a fűszerkeveréket – ügyeljünk arra, hogy ne csomósodjék a tészta.
- A zsírpapírral kibélelt tepsit tegyük előmelegített sütőbe.
- kb. 190 fokra hevítsük, majd vegyük vissza a sütési hőmérsékletet közepesre – kb. 140-150 fokra.
- A tészta vékony, tehát igen hamar meg fog sülni – kb. 10-15 perc. Nyugodtan nézzünk rá.
- Amikor kész, akkor a sütőpapírról henger formájában tekerjük le a tésztát. Nekem most vizes ruha nélkül is sikerült. Egyébiránt szokás nedves konyharuhára borítani a tésztát, és a konyharuha segítségével feltekerni.
- A tetejét szórjuk meg porított eritrittel.
Töltelék:
- A legkülönfélébb töltelékek készülhetnek a piskótához.
- Pl.: tejszín (kókusztejszín) kikeverve 1 ek. karobporos földi mogyoróval és mézzel, vagy eritrittel,
- mélyhűtött cseresznyéből vagy más gyümölcsből készített gyümölcsvelő töltelék,
- A képen most máktöltelékkel látható a piskóta, miszerint 2 dl kókusztejben megfőztem 10 dkg darált mákot, 10 dkg mazsolát, elkevertem eritrittel, majd tettem a masszához 1 tk. nocarb lisztet.