NoCarb lisztes mákos piskóta

Szeretem a NoCarb termékeket, mert 0 kalóriás. Iszonyatosan drágának találom a NoCarb rost-mixet, mert pillanatnyilag 0,5 kg-ért 1.500 Ft-ot is elkérnek. A piskóta elkészíthető simán NoCarb porból is, ha pedig még bambusz rost-mixet is teszünk hozzá, akkor meg különösen megkerülhető a kész rost-mix vásárlása.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 ek. méz vagy ízlés szerint eritrit
  • Csipetnyi só
  • 2 ek. NoCarb liszt, mely 0 kalóriás
  • 1 ek. bambusz rost – e-nélkül is megsüthető!
  • 2 ek. útifűmaghéj liszt
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék (opcionális)

Elkészítés:

  • A tojásokat feltörjük – a sárgáját és a fehérjét is egyszerre.
  • A citromot és a csipet sót a tojáshoz tesszük, majd elkezdjük felverni a masszát.
  • A habosítás közben tesszük a keverékhez az eritritet, ha mézet használunk, akkor csak a művelet végén.
  • A piskóta tésztáját lehet egyben tojásokkal is kikeverni, csak hosszabb ideig fog tart, mintha külön választanánk a fehérjét és a sárgáját.
  • A legvégén óvatos mozdulattal keverjük el a felvert tojással a NoCarb lisztet, a bambusz rostot, az útifűmaghéjat, a fűszerkeveréket – ügyeljünk arra, hogy ne csomósodjék a tészta.
  • A zsírpapírral kibélelt tepsit tegyük előmelegített sütőbe.
    • kb. 190 fokra hevítsük, majd vegyük vissza a sütési hőmérsékletet közepesre – kb. 140-150 fokra.
  • A tészta vékony, tehát igen hamar meg fog sülni – kb. 10-15 perc. Nyugodtan nézzünk rá.
  • Amikor kész, akkor a sütőpapírról henger formájában tekerjük le a tésztát. Nekem most vizes ruha nélkül is sikerült. Egyébiránt szokás nedves konyharuhára borítani a tésztát, és a konyharuha segítségével feltekerni.
  • A tetejét szórjuk meg porított eritrittel.

Töltelék:

  • A legkülönfélébb töltelékek készülhetnek a piskótához.
    • Pl.: tejszín (kókusztejszín) kikeverve 1 ek. karobporos földi mogyoróval és mézzel, vagy eritrittel,
    • mélyhűtött cseresznyéből vagy más gyümölcsből készített gyümölcsvelő töltelék,
    • A képen most máktöltelékkel látható a piskóta, miszerint 2 dl kókusztejben megfőztem 10 dkg darált mákot, 10 dkg mazsolát, elkevertem eritrittel, majd tettem a masszához 1 tk. nocarb lisztet.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.