Aszalt szilvás lenszelet – nyers

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lenmagpehely
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 2 dl víz
  • 1 ek. méz (eritrit azoknak akik nem használnak mézet! – ízlés szerint)
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

  • 2 dl víz hozzáadásával turmixoljuk össze az aszalt szilvát.
  • A lenmagpelyhet öntsük mély tálba, keverjük el a turmixolt szilvával, a mézzel és a fűszerekkel.
  • Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral, majd egyengessük bele a tésztát úgy, hogy kb. 0,5-1 cm vastagságú legyen a sütemény.
  • Berakhatjuk az édességet a legkisebb fokozaton bekapcsolt sütőbe szárítani, vagy hagyjuk állni és száradni – legalább egy napig – szellős meleg helyiségben.
  • Tetszőleges formára szeletelhetjük a sütit.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.