Hozzávalók:
- 0,5 kg lenmagpehely
- 25 dkg aszalt szilva
- 2 dl víz
- 1 ek. méz (eritrit azoknak akik nem használnak mézet! – ízlés szerint)
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
- 2 dl víz hozzáadásával turmixoljuk össze az aszalt szilvát.
- A lenmagpelyhet öntsük mély tálba, keverjük el a turmixolt szilvával, a mézzel és a fűszerekkel.
- Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral, majd egyengessük bele a tésztát úgy, hogy kb. 0,5-1 cm vastagságú legyen a sütemény.
- Berakhatjuk az édességet a legkisebb fokozaton bekapcsolt sütőbe szárítani, vagy hagyjuk állni és száradni – legalább egy napig – szellős meleg helyiségben.
- Tetszőleges formára szeletelhetjük a sütit.