Főzött kávés csokikrém – tejszínesen is

csokikrém

kávéscsokikrémtejszínnel… ez utóbbi tejszínesen

A képek a Google images-ről valók

  • 10 dkg ghee-hez, vagy jó minőségű vajhoz önts hozzá 2 dl kókusztejet és 1 dl vizet
  • A felforrósított alapba tegyél bele 3 púpozott evőkanál kakaót és édesítéshez steviát, vagy szirupot – rizs, tápióka, agave – a TED-es édesítést a paleo ketogénben mellőzd!
  • 1 dl fekete kávéban keverj el 2 db tojás sárgáját
  • A kakaós alapot húzd le a tűzről, és várd meg, amíg langyos nem lesz
  • Ekkor óvatosan, állandó keverés mellett keverd bele a tojások sárgájával elkevert kávét
  • Tedd vissza a lángra a masszát, és a csokoládét sűrítsd be
  • Ha tejszínesen készíted, akkor keverj a masszához 2 dl Cocomast, vagy verj fel 2 dl paleo tejszínhabot, avagy keverj a krémhez kókusztejszínt; a TED szerint akár valódi tejszín is kerülhet bele, de szerintem kizárólag nem cukorbetegek építhetik be az étrendjükbe a tejzsírt
  • Ezt a csokikrém önmagában is finom és torták kenésére is kiváló

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.