A párizsias szeleteket főtt lila krumplival tálalom.
A hús maga – a NoCarb lisztes panír miatt önmagában akár ketogén étkezésben is fogyasztható!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A javaslatom az, hogy mindenképpen tarját vegyünk és vékonyra klopfoljuk ki, majd sózzuk meg
- 10 szelet tenyérnyi szeletet panízoztam.
- Ennek a mennyiségnek a panírozásához M-es tojásból 3 db szükséges; a tojásokat verjük fel.
- Remek „lisztezésnek” tartom, ha NoCarb lisztet használunk, de a zabliszt is megfelel, meg magőrlemény, vagy magliszt. A NoCarb lisztet azért ajánlom, mert a párizsias borítás remek állagú lesz. Tehát forgassuk meg a szeleteket először Cognac lisztben, majd pedig a felvert tojásokban.
- Tűzforró edényben, nem tocsogó zsírban, lehetőleg teflonban süsd ki a panírozott hússzeletek egyik, majd másik oldalát.