Resztelt máj (sertés, csirke, kacsa) póréval vagy vörös hagymával

Elkészítési idő: Kb. 20 perc

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 25-30 dkg máj
  • 1 szál póréhagyma (ez persze lehet vöröshagyma is)
  • 1 szál póréhagyma, vagy egy kis fej vöröshagyma nyersen a díszítéshez
  • 1 evőkanál zsír
  • Őrölt bors, piros paprikapor – AIP kivételével bármely irányzatban!
  • Bio szárított zöldségekből való ételízesítő
  • Só – csak utólagos sózásra

Elkészítés:

  • A póréhagymát vagy hagymát karikázd fel
  • 1 evőkanál zsírra dobd rá, egy kicsit pirítsd, majd öntsd fel kb. 0,5 dl vízzel
  • Szeleteld fel nagyobb vagy kisebb darabokra a májat
  • Szórd az ételbe a fűszereket, és jól keverd el
  • Amikor a hagyma már néhány perce puhul, akkor dobd rá az alapra a májat, és öntsd fel további vízzel – a víz mennyiségéről aszerint dönts, hogy hosszú lével vagy zsírjára pirítva szeretnéd a májat fogyasztani
  • Természetesen főzd puhára a májat, és láthatod, hogy a vízből jócskán el fog főni
  • Tálaláskor kell a májat sózni, mert különben kemény lesz; továbbá vágj apróra nyers póré karikákat is
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Resztelt máj (sertés, csirke, kacsa) póréval vagy vörös hagymával”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.