Elkészítési idő: Kb. 20 perc
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 25-30 dkg máj
- 1 szál póréhagyma (ez persze lehet vöröshagyma is)
- 1 szál póréhagyma, vagy egy kis fej vöröshagyma nyersen a díszítéshez
- 1 evőkanál zsír
- Őrölt bors, piros paprikapor – AIP kivételével bármely irányzatban!
- Bio szárított zöldségekből való ételízesítő
- Só – csak utólagos sózásra
Elkészítés:
- A póréhagymát vagy hagymát karikázd fel
- 1 evőkanál zsírra dobd rá, egy kicsit pirítsd, majd öntsd fel kb. 0,5 dl vízzel
- Szeleteld fel nagyobb vagy kisebb darabokra a májat
- Szórd az ételbe a fűszereket, és jól keverd el
- Amikor a hagyma már néhány perce puhul, akkor dobd rá az alapra a májat, és öntsd fel további vízzel – a víz mennyiségéről aszerint dönts, hogy hosszú lével vagy zsírjára pirítva szeretnéd a májat fogyasztani
- Természetesen főzd puhára a májat, és láthatod, hogy a vízből jócskán el fog főni
- Tálaláskor kell a májat sózni, mert különben kemény lesz; továbbá vágj apróra nyers póré karikákat is
Ez nagyon fincsi lehet, de gondolom csirkemájjal is elkészíthető azt jobban szeretem
Természetesen csirkemájjal is jó. BB