Szűzpecsenye gombásan

A zsömle kivételével megfelel a LCHF diéta követelményeinek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg szűzpecsenye
  • 2 ek. zsír
  • 1 cs. újhagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • 1 dl balzsamecet
  • Babérlevél
  • 2 dl kókusztej, vagy zabtej, kesudió tej, rizstej (TED)
  • 20 dkg gomba – pl. csiperke

Elkészítés:

  • A húst felvágjuk 2-3 cm vastag korongokra, ízlés szerint megsózzuk.
  • A zsírt felforrósítjuk, majd a húst rádobjuk és mindkét oldalát megkapatjuk.
  • Ráöntjük a húsra a balzsamecetet és tovább pirítjuk.
  • Borsozunk és babérlevelet teszünk a hús mellé.
  • Felöntjük „tejjel” és addig főzzük az ételt, míg a hús meg nem puhul.
  • Legutoljára tesszük hozzá az alaposan megmosott és laskázott gombát -, melyet már 5-10′-nél tovább nem kell főzni.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.