A zsömle kivételével megfelel a LCHF diéta követelményeinek.
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg szűzpecsenye
- 2 ek. zsír
- 1 cs. újhagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- 1 dl balzsamecet
- Babérlevél
- 2 dl kókusztej, vagy zabtej, kesudió tej, rizstej (TED)
- 20 dkg gomba – pl. csiperke
Elkészítés:
- A húst felvágjuk 2-3 cm vastag korongokra, ízlés szerint megsózzuk.
- A zsírt felforrósítjuk, majd a húst rádobjuk és mindkét oldalát megkapatjuk.
- Ráöntjük a húsra a balzsamecetet és tovább pirítjuk.
- Borsozunk és babérlevelet teszünk a hús mellé.
- Felöntjük „tejjel” és addig főzzük az ételt, míg a hús meg nem puhul.
- Legutoljára tesszük hozzá az alaposan megmosott és laskázott gombát -, melyet már 5-10′-nél tovább nem kell főzni.