A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 60 dkg friss fehér káposzta vagy piros káposzta
- 4 db alma és/vagy 1 fürt nagy szemű szőlő (a szőlő télen elhagyható, vagy export áruból beszerezhető)
- Evőkanálnyi só
- 1 evőkanál zsír
- 1-2 kávéskanál xukor vagy ízlés szerint stevia/AIP-ban és TED-ben méz
Elkészítés:
- Finom laskára vágjuk a káposztát, vagy tetszés szerint lereszeljük
- Majd besózzuk, állni hagyjuk és hozzávetőleg 40 perc múlva kicsavarjuk
- Ezután a káposztát forró zsírba forgatjuk és fedő alatt pároljuk – közben gyakran megkeverjük
- Amikor már puhulni kezd, hozzátesszük a vékony és keskeny szeletekre vágott almát vagy/és szőlőszemeket, és így készre pároljuk
-
Ízlés szerint kevés xukorral/steviával is ízesíthetjük; AIP-ban nem kell édesítés és a szőlő miatt egyébként is keveset fogyasszunk!
Húsok mellé kiváló köret, de önmagában is finom!