Almás-szőlős káposztasaláta

A kép a Google images-ről való

káposztasalátaszőlővel

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss fehér káposzta vagy piros káposzta
  • 4 db alma és/vagy 1 fürt nagy szemű  szőlő (a szőlő télen elhagyható, vagy export áruból beszerezhető)
  • Evőkanálnyi só
  • 1 evőkanál zsír
  • 1-2 kávéskanál xukor vagy ízlés szerint stevia/AIP-ban és TED-ben méz

Elkészítés:

  • Finom laskára vágjuk a káposztát, vagy tetszés szerint lereszeljük
  • Majd besózzuk, állni hagyjuk és hozzávetőleg 40 perc múlva kicsavarjuk
  • Ezután a káposztát forró zsírba forgatjuk és fedő alatt pároljuk – közben gyakran megkeverjük
  • Amikor már puhulni kezd, hozzátesszük a vékony és keskeny szeletekre vágott almát vagy/és szőlőszemeket, és így készre pároljuk
  • Ízlés szerint kevés xukorral/steviával is ízesíthetjük; AIP-ban nem kell édesítés és a szőlő miatt egyébként is keveset fogyasszunk!

Húsok mellé kiváló köret, de önmagában is finom!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.