Tökfőzelék majoránnás vagy kapros csirkehússal

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 4 db csirke felső comb filézve és a bőrét leszedve, vagy filézett csirkemell – kb. 20 dkg
  • 2 dl kókusztej (AIP) + 2 dl víz, vagy magtej + víz (kesu, mandula); A TED szerint mehet bele joghurt vagy tejföl is, de cukrosok semmiképpen ne válasszák!
  • Só, bors (AIP-ban hagyjuk el!), 1 kávéskanálnyi majoránna vagy oregáno, fokhagyma gerezdek vagy -por; lehet a fűszer kaporlevél is
  • 0,5 kg gyalult tök
  • 1 teáskanálnyi zsír

Elkészítés:

  • A csirkecombokat filézd ki és bőrözd le (Nekem ez a filézés és bőrözés nagyobb kedvet csinál a családtagoknál a fogyasztáshoz! Természetesen ez a procedúra elhagyható!), vagy vágj fel apróra filézett csirkemellet
  • A zsíron pirítsd meg a csirkét
  • Öntsd a combokra vagy mellcsíkokra a magtejet és a vizet, és fűszerezz – sóval, borssal AIP-ban ne!, majorannával (oreganóval), fokhagymával, vagy kaporral
  • Főzd puhára a csirkét
  • A friss gyalult tököt sózd be, várj míg levet ereszt, majd mosd át, és nyomkodd ki belőle a sós levet – a sótól a tök meg fog puhulni; én sokszor veszek lustaságból mélyhűtöttet, amit nem kell külön besózni
  • Amikor a húsfalatok már puhák, öntsd a főzőlevet a tökre, és ebben a lében főzd puhára
  • A húst akár rögtön, akár később is beleteheted ugyanebbe a lébe
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.