Hozzávalók 2-3 személyre:
- 4 db csirke felső comb filézve és a bőrét leszedve, vagy filézett csirkemell – kb. 20 dkg
- 2 dl kókusztej (AIP) + 2 dl víz, vagy magtej + víz (kesu, mandula); A TED szerint mehet bele joghurt vagy tejföl is, de cukrosok semmiképpen ne válasszák!
- Só, bors (AIP-ban hagyjuk el!), 1 kávéskanálnyi majoránna vagy oregáno, fokhagyma gerezdek vagy -por; lehet a fűszer kaporlevél is
- 0,5 kg gyalult tök
- 1 teáskanálnyi zsír
Elkészítés:
- A csirkecombokat filézd ki és bőrözd le (Nekem ez a filézés és bőrözés nagyobb kedvet csinál a családtagoknál a fogyasztáshoz! Természetesen ez a procedúra elhagyható!), vagy vágj fel apróra filézett csirkemellet
- A zsíron pirítsd meg a csirkét
- Öntsd a combokra vagy mellcsíkokra a magtejet és a vizet, és fűszerezz – sóval, borssal AIP-ban ne!, majorannával (oreganóval), fokhagymával, vagy kaporral
- Főzd puhára a csirkét
- A friss gyalult tököt sózd be, várj míg levet ereszt, majd mosd át, és nyomkodd ki belőle a sós levet – a sótól a tök meg fog puhulni; én sokszor veszek lustaságból mélyhűtöttet, amit nem kell külön besózni
- Amikor a húsfalatok már puhák, öntsd a főzőlevet a tökre, és ebben a lében főzd puhára
- A húst akár rögtön, akár később is beleteheted ugyanebbe a lébe