Ketogénezésem hatása

ketoresults

97. napja ketogénezem. Ezúttal beszámolok a laboreredményeim alapvetően pozitív változásáiról:

Kész lett a teljes vérképem, mely elsősorban számomra a cukorbetegség szempontjából kihegyezett és az életem azon periódusát kívánja bemutatni, amikoris abbahagytam a cukorgyógyszer szedését és az inzulin alapon való működés ellenében ketogén alapon működöm.

Az IR eredményem 18.9 volt, a ref. tartomány 1.8-23.0;

HbA1c 6,50, a ref tartomány 3.9-6.1;

a Triglicerid 1.3, a határérték 1.7,

a CRP-m a negyedére csökkent 112.6 mg/l-ről 35 mg/l-re (a hájam!!!).

A Triglicerid szintem kiváló. (A triglicerid a vérzsírok egyik fajtája, melynek megemelkedett szintje elősegíti a vérereket elzáró lerakódások, plakkok kialakulását, és így közvetve súlyos, életveszélyes betegségeket is okozhat.)

A CRP a gyulladásos betegségek jó mutatója, plazmaszintje a gyulladással párhuzamosan változik. Ez az érték is jelentősen javul.

Conklúzió: a keton testek a hájamat zabálják! 😀

A reggeli éhomi cukrom ugyan 8.0 volt, de egyre inkább rájövök, hogy maga a tendencia érdekes; mértem már jóval alatta is, hangsúlyozom, hogy nem szedek gyógyszert! (Zárójelben megjegyzem, hogy eszébe ne jusson senkinek a cukorgyógyszerét elhagyni, ha egyrészt hagyományosan étkezik, tehát az étkezése fehérjére, szénhidrátokra és kevés zsírra épül, még ha százszor is paleozik!!! A gyógyszerelhagyás súlyos következményekkel járhat, ha nincs a diéta alaposan végig gondolva!)

Az adaptáció megtörtént, mert a vizelet aceton tartalma negatív.

Napközben egyre jobb cukorértékeket mérek – 6.5 –> 5,6-ig mindenfélét úgy, hogy nem szedek cukorgyógyszert.

Soha még csillag nem volt a koleszterin mellett, most van – 5.9 mmol/l — 5.2 helyett. A svéd koleszterin határérték 7.0. Nos, nem vagyok ettől az értéktől kétségbeesve.

Elkezdtem mozogni is – Power Plate andante szinten, ami persze majd idővel szintén fokozódik.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Ketogénezésem hatása”

 1. Drága Márti!
  Most már úgy gondolom, – oly sokszor akartam, le kell írnom:
  GRATULÁLOK !!!!!!!!!! – a hozzáállásodhoz, a kitartásodhoz, az életfelfogásodhoz, a blogodhoz.
  No és hálásan KÖSZÖNJÜK: hogy bővíted, frissen tartod ismereteinket, hogy minden tudásodat, tapasztalatodat, a receptjeidet évről-évre megosztod velünk és az általad felfedezett új dolgokról újra és újra beszámolsz nekünk.
  Ölelés:
  Edit

  1. Kedves Edit! Köszönöm kedves szavaidat. Örülök, ha másoknak is segíthetek a tapasztalataimmal. Maga a blogozás is öröm számomra és a sok kedves ember, akiket megismerhetek. Igyekszem a jövőben is töretlenül megosztani a hasznos tudást, amit birtokolok. Neked is ölelés: Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.