Sárgarépás darált húsos fasírt (muffin) – paleo, AIP

JéPé kitűnő sárgarépás-darált húsos muffin receptje volt a mai alkotás kiindulópontja, DE a múltkor alighogy megsütöttem JéPé muffinját – írd és mond talán, ha 10 percig láttam az asztalon, mert a fiúk mind felfalták. Ennek örömére ma, csak úgy hirtelen felindulásból, és el sem olvasva az eredeti receptet – alkottam egy óriás adagot a következőképpen:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 kg reszelt sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma; AIP-ban póréhagyma
  • 1 fej fokhagyma vagy fokhagyma por
  • Só, bors, AIP-ban borsikafű, kurkuma
  • 5 db tojás, AIP-ban annyi zselatin por, amennyit a tojás, a hús, a répa nedvességtartalma megenged – kb. 2 ek.

Elkészítés:

  • A hagymát és a fokhagymát egészen apróra vágjuk – pontosabban géppel apríthatjuk.
  • A sárgarépát géppel apróra reszjük.
  • A darált húst, a hagymákat és a sárgarépát összeöntjük.
  • Ráütünk 5 db tojást; AIP-ban hozzáadjuk a feloldott zselatint, hogy ne legyen a hús állaga túl kemény!
  • Fűszerezzük.
  • Az egészet alaposan összekeverjük.
  • 2 tálca muffin-sütő – 24 tálkájába papírkosarakat teszünk a formákba, és kanállal jó nagy gombócokat rakunk a rekeszekbe; avagy kizsírozzuk a mélyedéseket.
  • Előmelegített sütőben a muffinokat kb. 20 percig kell sütni.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.