JéPé kitűnő sárgarépás-darált húsos muffin receptje volt a mai alkotás kiindulópontja, DE a múltkor alighogy megsütöttem JéPé muffinját – írd és mond talán, ha 10 percig láttam az asztalon, mert a fiúk mind felfalták. Ennek örömére ma, csak úgy hirtelen felindulásból, és el sem olvasva az eredeti receptet – alkottam egy óriás adagot a következőképpen:
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 kg reszelt sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma; AIP-ban póréhagyma
- 1 fej fokhagyma vagy fokhagyma por
- Só, bors, AIP-ban borsikafű, kurkuma
- 5 db tojás, AIP-ban annyi zselatin por, amennyit a tojás, a hús, a répa nedvességtartalma megenged – kb. 2 ek.
Elkészítés:
- A hagymát és a fokhagymát egészen apróra vágjuk – pontosabban géppel apríthatjuk.
- A sárgarépát géppel apróra reszjük.
- A darált húst, a hagymákat és a sárgarépát összeöntjük.
- Ráütünk 5 db tojást; AIP-ban hozzáadjuk a feloldott zselatint, hogy ne legyen a hús állaga túl kemény!
- Fűszerezzük.
- Az egészet alaposan összekeverjük.
- 2 tálca muffin-sütő – 24 tálkájába papírkosarakat teszünk a formákba, és kanállal jó nagy gombócokat rakunk a rekeszekbe; avagy kizsírozzuk a mélyedéseket.
- Előmelegített sütőben a muffinokat kb. 20 percig kell sütni.