Ez a sütött máj készíthető marha és sertésmájból is. Marhamájból készült finomságot látsz a képen.
A paradicsomos tálalás nem Autoimmun Protokollba való étel!
Hozzávalók:
- Vékony szeletekre vágott máj – mennyiségileg a személyes kapacitást érdemes figyelembe venni, mondjuk személyenként 10 dkg-ot!
- 10 dkg füstölt szalonna kockákra vágva
- Személyenként egy-egy szelet szalonna bevagdosva
- Őrölt bors/AIP-ban elhagyjuk!
- 1 db nagy fej vagy 2 db kisebb vörös hagyma karikákra vágva/szigorúbb AIP-nál póré-, gyöngy-, fehér-, shalotta-, salátahagymát használjunk!
- Só és bors/AIP-ban só és rozmaring szál vagy szárított rozmaring
- Paprika por hintésre/AIP-ban elhagyjuk!
Elkészítés:
- Tegyünk oda kockákra vágott és egyben szelet szalonnát egy mély lábosba pirulni.
- Amikor már zsírt kezd engedni, akkor dobjuk rá karikáira szedve a hagymát is.
- A ropogósra sült egyben szalonna darabokat vegyük ki az edényből.
- A vékony májszeleteket tegyük a forró zsírba, pirítsuk meg mindkét oldalát.
- Borsozzuk meg ízlés szerint sütés közben, és már csak egy rövid ideig süssük tovább a májat./AIP-ban elmarad, helyette rozmaringgal a májat meghintjük vagy egy szál fűszernövénnyel sütjük tovább.
- Tálaláskor a májszeleteket hintsük meg kevés paprika porral és ekkor lehet sózni is, majd helyezzük rá a korábban kisütött szalonna rózsákat./AIP-ban kizárólag sózunk és további rozmaringot tehetünk a májra.