Brokkoli dióval

Elkészítési idő, még friss brokkoli használata

esetében is kb. 20 perc

Kalória: 34   Fehérje: 2.8  Zsír: 0.3  Szénhidrát: 6.6

A kigyűjtött értékekből is látszik, hogy alacsony kalóriájú és alacsony szénhidráttartalmú zöldségről van szó, mely kiválóan beilleszthetó low carb és ketogén diétába is.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli vagy egy 500 gr-os mélyhűtött brokkoli
  • 2-3 maroknyi durvára darált dió (kb. 15 dkg)
  • Kevés olívaolaj vagy 1 evőkanálnyi ghee, helyette lehet használni 0.5 dl kókusztejszínt – Cocomast
  • Só, esetleg őrölt bors

Elkészítés:

  • A brokkolit szedd rózsáira vagy a félkész mélyhűtött brokkolit használd
  • Tedd lábasba, önts rá vizet, és főzd puhára
  • Ameddig fő a brokkoli, daráld durvára a diót, majd a legszerencsésebb egy teflon serpenyőben – állandó keverés közben – a diót megpirítani; darálás és konyharuhába burkolva való diótörés is elegendő!
  • Amikor megpuhult, öntsd le róla a vizet, keverd össze a brokkolit a (pirított) dióval, sózzad, borsozzad (elhagyható), és locsold meg egy kevés olívaolajjal vagy keverd össze 1 evőkanálnyi ghee-vel, vagy locsold meg kókusztejszínnel

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.