Párizsias vagy dióban rántott hússzeletek

2010. szeptember 4-én íródott recept erről a sütési módról.

Egy újabb elkészítési változatot találsz a mai bejegyzésemben:


1. Párizsiasan

2. Dióban panízrozva

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • Tojássárgája
  • 1 dl kókusztej
  • Fokhagymapor (zúzott fokhagyma), só, bors
  • Őrölt dió vagy mandula, szezámmag vagy szezámpehely

Elkészítés:                                                                  

Párizsiasan – szezámpehellyel

  • Klopfold ki a húst
  • Lehetőleg előző nap, de legalább 1-2 órával a sütés előtt tedd be páclébe a hússzeleteket
  • Hevíts fel kevés zsiradékkal egy teflonsütőt
  • A pácolt húst forgasd meg a maglisztben, és süsd ropogósra

Párizsias sütés:

  • A pácolt hússzeletet a legszerencsésebb szezámpehelyben vagy mandulalisztben megforgatni
  • Ezután következzék egy ismételt pácos forgatás, hogy vastag tojásos bunda keletkezzen
  • Végül süsd ki a tojásos bundás húsokat

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Párizsias vagy dióban rántott hússzeletek”

  1. Szia !

    köszönöm az ötletet így is mindig az a probléma hogy mivel panírozzam a húsit.
    Finom az íze én cs,mell ,f. ből készíttetem el és sütőtökkel fogyasztottam .

    1. Kedves Ircsi! Rántott szeletre tojás nélkül nincs nagy ötletem, de megpróbálhatod a hús sütését lenmagba való forgatás, majd szezámpehellyel -, de szerintem ez nem biztos, hogy javít a hússzelet ízletességén. Kenyerekbe és sütikbe – a receptekben javasolt tojás helyett egyértelműen lenmagot kell használni, mert a lenmag áztatásra síkossá válik és összetartja a tésztát. Húsos és zöldséges fasírtokba is a lenmagot kell használni. A mértékletességre azonban ügyelj, mert a lenmagnak (nem a lenmaglisztnek!) magas a fitát-tartalma, ami viszont az ásványi anyagok felszívódását gátolja. Márta BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.