2010. szeptember 4-én íródott recept erről a sütési módról.
Egy újabb elkészítési változatot találsz a mai bejegyzésemben:
2. Dióban panízrozva
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- Tojássárgája
- 1 dl kókusztej
- Fokhagymapor (zúzott fokhagyma), só, bors
- Őrölt dió vagy mandula, szezámmag vagy szezámpehely
Elkészítés:
Párizsiasan – szezámpehellyel
- Klopfold ki a húst
- Lehetőleg előző nap, de legalább 1-2 órával a sütés előtt tedd be páclébe a hússzeleteket
- Hevíts fel kevés zsiradékkal egy teflonsütőt
- A pácolt húst forgasd meg a maglisztben, és süsd ropogósra
Párizsias sütés:
- A pácolt hússzeletet a legszerencsésebb szezámpehelyben vagy mandulalisztben megforgatni
- Ezután következzék egy ismételt pácos forgatás, hogy vastag tojásos bunda keletkezzen
- Végül süsd ki a tojásos bundás húsokat
Szia !
köszönöm az ötletet így is mindig az a probléma hogy mivel panírozzam a húsit.
Finom az íze én cs,mell ,f. ből készíttetem el és sütőtökkel fogyasztottam .
Kedves Kati! Örülök, hogy az ötlet bevált:-D Jó étvágyat! BB
A paleoban a TOJÁS MIVEL HELYETTESÍTHETŐ???? (Tej- teljes tojás- gluténérzékenység esetén.. 🙁 ) Köszönöm!!!
Kedves Ircsi! Rántott szeletre tojás nélkül nincs nagy ötletem, de megpróbálhatod a hús sütését lenmagba való forgatás, majd szezámpehellyel -, de szerintem ez nem biztos, hogy javít a hússzelet ízletességén. Kenyerekbe és sütikbe – a receptekben javasolt tojás helyett egyértelműen lenmagot kell használni, mert a lenmag áztatásra síkossá válik és összetartja a tésztát. Húsos és zöldséges fasírtokba is a lenmagot kell használni. A mértékletességre azonban ügyelj, mert a lenmagnak (nem a lenmaglisztnek!) magas a fitát-tartalma, ami viszont az ásványi anyagok felszívódását gátolja. Márta BB
Nagyon köszönöm!!!!! 🙂