A receptet Bédayné Kádár Éva küldte 2010.09.26-án
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 200 g darált mák
- xukor, eritrit vagy stevia – ízlés szerint
- 200 g darált mogyoró (vagy dió, mandula)
- 200 g jászvaj (ghee)
- 8 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- Barackvelő – télen mélyhűtött = nyers barack pépesítve
- Csokimáz ( étcsokiból készül egy kevés kókusztejjel)
Elkészítés:
- A mákot, a mogyorót, a sütőport összekeverjük
- A tojás sárgáját a xylittel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat
- A tojásfehérjékből kemény habot verünk
- A mákos keverékhez hozzáadjuk a tojásos masszát és óvatosan belevegyítjük a fehérjéket
- Kivajazott, kókuszlisztezett kerek tortaformába simítjuk
- Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük ( tűpróba)
- Ha kihűlt, a tetejét megkenjük barackvelővel, és leöntjük a csokimázzal