Máktorta

A receptet Bédayné Kádár Éva küldte 2010.09.26-án

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 200 g darált mák
  • xukor, eritrit vagy stevia – ízlés szerint
  • 200 g darált mogyoró (vagy dió, mandula)
  • 200 g jászvaj (ghee)
  • 8 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • Barackvelő – télen mélyhűtött = nyers barack pépesítve
  • Csokimáz ( étcsokiból készül egy kevés kókusztejjel)

Elkészítés:

  • A mákot, a mogyorót, a sütőport összekeverjük
  • A tojás sárgáját a xylittel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat
  • A tojásfehérjékből kemény habot verünk
  • A mákos keverékhez hozzáadjuk a tojásos masszát és óvatosan belevegyítjük a fehérjéket
  • Kivajazott, kókuszlisztezett kerek tortaformába simítjuk
  • Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük ( tűpróba)
  • Ha kihűlt, a tetejét megkenjük barackvelővel, és leöntjük a csokimázzal
 


Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.