Hozzávalók:
- 25 dkg lenmag
- Ha van türelmed megvárni, hogy a lenmag jól megszívja magát, akkor a süti hozzáadott kókuszliszt nélkül is elkészíthető!
- 10 dkg – kb. 4 púpozott evőkanál kókuszliszt – opcionális
- 5-10 dkg mandulaforgács
- 2 dl langyos víz
- Paleolit édesítő – stevia és eritrit
- „Mézessütemény” – fűszerkeverék: fahéj, szerecsendió, koriander, édeskömény, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bor, kardamon; Ha nincs otthon ilyen fűszerkeverék, akkor legalább fahéjat, szerecsendiót és szegfűborsot érdemes a tésztába beletenni.
Elkészítés:
- A lenmagra önts langyos vizet, és várj legalább 20 percet, még jobb, ha több órát, hogy a lenmag megszívja magát a vízzel.
- Az alaptésztát úgy tudod szárazabbá tenni, hogy hozzáteszed a kókuszlisztet.
- A tésztába tegyél édesítőt és Mézessüti keveréket.
- Ha az alaptészta összeállt, akkor egy kanállal merj ki kisebb gombócokat, a tetejét mártsd bele mandulaforgácsba, majd helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt – lassú tűzön – készre sütheted, fontos azonban, hogy nézz rá a műre, nehogy megégjen!
Ha nem érzed a sütit elég édesnek, akkor
szórhatsz a tetejére egy kis eritritet vagy a TED-szerint csorgass rá mézet!