Édes forgács

Hozzávalók:

  • 25 dkg lenmag
  • Ha van türelmed megvárni, hogy a lenmag jól megszívja magát, akkor a süti hozzáadott kókuszliszt nélkül is elkészíthető!
  • 10 dkg – kb. 4 púpozott evőkanál kókuszliszt – opcionális
  • 5-10 dkg mandulaforgács
  • 2 dl langyos víz
  • Paleolit édesítő – stevia és eritrit
  • „Mézessütemény” – fűszerkeverék: fahéj, szerecsendió, koriander, édeskömény, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bor, kardamon; Ha nincs otthon ilyen fűszerkeverék, akkor legalább fahéjat, szerecsendiót és szegfűborsot érdemes a tésztába beletenni.

Elkészítés:

  • A lenmagra önts langyos vizet, és várj legalább 20 percet, még jobb, ha több órát, hogy a lenmag megszívja magát a vízzel.
  • Az alaptésztát úgy tudod szárazabbá tenni, hogy hozzáteszed a kókuszlisztet.
  • A tésztába tegyél édesítőt és Mézessüti keveréket.
  • Ha az alaptészta összeállt, akkor egy kanállal merj ki kisebb gombócokat, a tetejét mártsd bele mandulaforgácsba, majd helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
  • Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt – lassú tűzön – készre sütheted, fontos azonban, hogy nézz rá a műre, nehogy megégjen!

Ha nem érzed a sütit elég édesnek, akkor

szórhatsz a tetejére egy kis eritritet vagy a TED-szerint csorgass rá mézet!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.