Hozzávalók:
- Paleolit kenyérszeletek – pl. szezámmaglisztes kenyér, az én paleo kenyerem, 3 lisztes kenyér, dióskenyér stb.; TED esetén gluténmentes útifűmaghéjas kenyér
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 1 dl kókusztej
- 2 evőkanál jászvaj (ghee)
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
- Ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág
- A tepsi jászvajjal vagy zsírral kikenve
Előkészítés:
- A sütőt közepes lángra kapcsold
- A sütőlemezt kend ki zsiradékkal
- Készítsd elő a kenyérszeleteket
- Mély tálban a tojást a tejjel habosra verd fel, keverd bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát
Elkészítés:
- A kenyérszeleteket mártsd bele a fűszeres tojásba, majd egymás után addig
mártogasd, amíg el nem fogy a tojás. - Ezután a kikent sütőlemezre tedd a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé.
- Szórd meg reszelt sajttal, és forró sütőbe tedd be sülni – kb. 10-15 percre
- Saláta vagy savanyúság illik hozzá