Tepsis bundás kenyér

Hozzávalók:

  • Paleolit kenyérszeletek – pl. szezámmaglisztes kenyér, az én paleo kenyerem, 3 lisztes kenyér, dióskenyér stb.; TED esetén gluténmentes útifűmaghéjas kenyér
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 dl kókusztej
  • 2 evőkanál jászvaj (ghee)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
  • Ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág
  • A tepsi jászvajjal vagy zsírral kikenve

Előkészítés:

  • A sütőt közepes lángra kapcsold
  • A sütőlemezt kend ki zsiradékkal
  • Készítsd elő a kenyérszeleteket
  • Mély tálban a tojást a tejjel habosra verd fel, keverd bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát

Elkészítés:

  • A kenyérszeleteket mártsd bele a fűszeres tojásba, majd egymás után addig
    mártogasd, amíg el nem fogy a tojás.
  • Ezután a kikent sütőlemezre tedd a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé.
  • Szórd meg reszelt sajttal, és forró sütőbe tedd be sülni – kb. 10-15 percre
  • Saláta vagy savanyúság illik hozzá

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.