A receptet küldte JéPé 2010.10.05-én
A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (minél zöldebb a levele, annál egészségesebb)
- 1 pici növényi tejszín (zab, vagy kókusz)
- 1 mokkáskanál köménymag – AIP-ban elhagyjuk!, helyette legyen pl. a fűszer gyömbér
- 1 mokkáskanál majoránna
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Só
Elkészítés:
-
- A kelkáposztát mosd meg és vágd fel kisebb darabokra
- Annyi vízzel engedd fel, hogy éppen ellepje
- Tedd a lébe a fűszereket, az összetört fokhagymát, és tedd fel főni (a „torzsáját” ne dobd ki, hanem tedd oda főni együtt a kelkáposztával).
- Amikor az egész puhára főtt, vedd ki a „torzsáját” és botmixerrel törd össze vagy turmixold, ezzel sűrítsd be a főzeléket
- A legvégén egy pici zabtejszínt; AIP-osok kókusztejszínt tegyenek bele, de ez akár el is maradhat
- Feltétnek pl. a sárgarépás fasírtot adhatod
Szia Márti!
Azt láttam a kategóriáknál, hogy 12 főzelék recept van, de egy oldalon csak 10-et jelenít meg a rendszer. nem találtam olyan lehetőséget, ahol a következő oldalra lehet eljutni. Ezt más recepteknél is észleltem, tudnál segíteni? Lehet, hogy én vagyok csak béna.
köszi, Lívia
Livikém! Ugorj a lap legaljára, és ott találsz egy olyan utasítást, hogy Korábbi bejegyzések, … nos ott lesz a többi főzelék. puszi, Márta
Köszönöm, Livi
Isteni ez a recept, ma ezt csináltam az írtak szerint, tükörtojással.
Köszönöm mások nevében is, mint alig másfél hetes paleos.
Örülök, hogy ízlett:-))) BB