A receptet Hazsu küldte 2010.10.05-én
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Darálj össze 3 evőkanálnyi kesudiót, 2 evőkanál kókuszreszeléket (ehhez tegyél egy kanálnyi eritritet vagy xukor0steviát, avagy az eritrit mellé 2 csipet steviát, még a darálóba)!
- 2-3 evőkanál kakaópor (ez most kakaóbabból készült – otthoni darálással)
- Olvassz fel 3 evőkanál kakaóvajat gőz fölött
- Ebbe keverd bele az őrölt dolgokat.
- Lehet még tovább édesíteni, ha kell, és egy kiskanál zabtejszínt/kókusztejet beletenni, hogy krémesebb maradjon
- Szilikon formába töltsd be, majd mélyhűtőben 10 perc alatt kész
- Hűtőben tartva fényes marad, de fogyasztás előtt valamivel vedd elő, hogy olvadékony legyen
- A formába egy csipet kókuszt szórj, arra megy a csoki!
- Változat: – a maradék kakaóvaj a masszához piríts mandulaszeleteket és azt forgasd bele. Zsírpapírra halmokat rakj! Ez talán még finomabb, mint az előző csoki:D