A receptet JéPé küldte 2010.10.05-én
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 10 evőkanál darált mák; ma már 10 dkg máklisztből is elkészíthető (BB 2014)
- 5 teáskanál xilit
- Összetört szilva – gyümölcsvelő
- Fahéj, kókusztej
- Rumaroma (elmaradhat)
- Pici só
Elkészítés:
- Verd fel a tojások fehérjét egy pici sóval, majd a sárgáját a xilittel keverd fehéredésig
- A mákhoz öntsd hozzá a tojás sárgáját, majd a fehérjével, mint a piskótát, keverd össze
- Ezt öntsd bele a sütőpapírral kibélelt nagyobb méretű tepsibe, hogy vékonyka tésztát kapj, és 180 fokos előmelegített sütőben 12-13 percig süsd (nem szabad sokáig, mert kiszárad és nem lehet feltekerni)
- Amíg sül, addig az összetört szilvát egy pici vaníliás-xilittel és annyi kókusztejjel keverd ki, hogy jól kenhető legyen, tegyél bele pici fahéjat és esetleg rumaromát
- Amikor a tészta megsült, vedd ki a sütőből és egy picit hagyd „izzadni” a tepsiben (mert így könnyebb lesz feltekerni), majd egy nedves konyharuhára vagy nedves sütőpapírra óvatosan borítsd ki a tésztát a tepsiből
- Kend meg a tésztát a szilvakrémmel, majd mint a rétest tekerd fel
- Egy picit az eleje törik, de ha lazán tekered fog sikerülni
- A tetejét szórd meg xilittel, vagy csokimázzal is be lehet vonni, vagy megcsurgatni