Mákos szilvakrémes piskótatekercs

Mákos szilvakrémes piskótatekercs – A kép a Google images-ről való.
A receptet  JéPé küldte 2010.10.05-én
 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál darált mák; ma már 10 dkg máklisztből is elkészíthető (BB 2014)
  • 5 teáskanál xilit
  • Összetört szilva – gyümölcsvelő
  • Fahéj, kókusztej
  • Rumaroma (elmaradhat)
  • Pici só

Elkészítés:

  • Verd fel a tojások fehérjét egy pici sóval, majd a sárgáját a xilittel keverd fehéredésig
  • A mákhoz öntsd hozzá a tojás sárgáját, majd a fehérjével, mint a piskótát, keverd össze
  • Ezt öntsd bele a sütőpapírral kibélelt nagyobb méretű tepsibe, hogy vékonyka tésztát kapj, és 180 fokos előmelegített sütőben 12-13 percig süsd (nem szabad sokáig, mert kiszárad és nem lehet feltekerni)
  • Amíg sül, addig az összetört szilvát egy pici vaníliás-xilittel és annyi kókusztejjel keverd ki, hogy jól kenhető legyen,  tegyél bele pici fahéjat és esetleg rumaromát
  • Amikor a tészta megsült, vedd ki a sütőből és egy picit hagyd „izzadni” a tepsiben (mert így könnyebb lesz feltekerni), majd egy nedves konyharuhára vagy nedves sütőpapírra óvatosan borítsd ki a tésztát a tepsiből
  • Kend meg a tésztát a szilvakrémmel, majd  mint a rétest tekerd fel
  • Egy picit az eleje törik, de ha lazán tekered fog sikerülni
  • A tetejét szórd meg xilittel, vagy csokimázzal is be lehet vonni, vagy megcsurgatni


 
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.