Hozzávalók:
- 0,5 kg pasztenák
- 3 tojás
- 5-10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- Só, őrölt bors, fokhagyma
Elkészítés:
- A pasztenákot pucold meg, és szeletekre vagy karikákra vágva főzd puhára
- A puha pasztenákot ezután, mint a törtkrumplit – törd össze -, azért nincs jelentősége annak, hogy milyen formára vágtad, mert a pasztenákot (nekem legalábbis) nem sikerült olyan selymes masszává törnöm, mint korábban a burgonyát -, tehát egy kicsit „szálas” marad a zöldség
- 5-10 dkg húsos szalonnát vágj fel apró kockákra, és pirítsd meg
- 1 fej vöröshagymát szintén vágj fel apró kockákra
- A szalonnát pirítva, a hagymát nyersen keverd bele a már összezúzott pasztenákba
- 3 tojást üss rá az eddigi alapra, és az egész masszát keverd össze
- Külön zsiradék hozzáadása nélkül teflonban kisméretű evőkanállal kimeregetett gombócokat süss ki -, a sütőre tett gombócokat lapítsd le, süsd az egyik oldalát ropogósra, majd lapáttal fordítsd meg
Salátával, uborkával, céklával ajánlom a tálalását!