Rösztli pasztenákból

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pasztenák
  • 3 tojás
  • 5-10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • Só, őrölt bors, fokhagyma

Elkészítés:

  • A pasztenákot pucold meg, és szeletekre vagy karikákra vágva főzd puhára
  • A puha pasztenákot ezután, mint a törtkrumplit – törd össze -, azért nincs jelentősége annak, hogy milyen formára vágtad, mert a pasztenákot (nekem legalábbis) nem sikerült olyan selymes masszává törnöm, mint korábban a burgonyát -, tehát egy kicsit „szálas” marad a zöldség
  • 5-10 dkg húsos szalonnát vágj fel apró kockákra, és pirítsd meg
  • 1 fej vöröshagymát szintén vágj fel apró kockákra
  • A szalonnát pirítva, a hagymát nyersen keverd bele a már összezúzott pasztenákba
  • 3 tojást üss rá az eddigi alapra, és az egész masszát keverd össze
  • Külön zsiradék hozzáadása nélkül teflonban kisméretű evőkanállal kimeregetett gombócokat süss ki -, a sütőre tett gombócokat lapítsd le, süsd az egyik oldalát ropogósra, majd lapáttal fordítsd meg

Salátával, uborkával, céklával ajánlom a tálalását!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.