Spenót Willson módra

Spenót Willson-módra

A receptet és a képeket Willson küldte 2011.03.13-án

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg mirelit spenótkrém vagy kertből szedett friss
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy kevés zsír
  • 3 evőkanálnyi szezámmag
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojássárgája/fő
  • só, pirospaprika (ízlés szerint)

Elkészítés:

  • A fokhagymát megtisztítjuk és vagy  megreszeljük vagy nagyon apróra felvágjuk.
  • Egy kevés zsíron megfuttatjuk és feleresztjük a (mirelit) spenót levével. Pár perc forrás után rátesszük a többi spenótot, egy kevés vajat és lefedve hagyjuk, amíg elkezd forrni.
  • Amennyiben friss spenótot használunk, akkor azt forró vízben megfonnyasztjuk, majd hagyjuk kihűlni a forró vizet. Szükség szerint leöntünk a vízből úgy, hogy kb. 1 dl maradjon a leveleken. Kézi robotgéppel vagy turmixban összedaráljuk. (BB)
  • Közben a szezámmagot közepesen megpirítjuk, kávéőrlővel megőröljük,
  • Egy kevés forró spenóttal, pár tojássárgájával, pici pirospaprika porral összekeverjük és besűrítjük vele a főzeléket
  • Ezután már nem főzzük, csak megsózzuk és tálaljuk

Aki szereti a hagyományos spenótot, az tudja, hogy attól finom, hogy jó sötét rántással és sok fokhagymával készült. Ezért érdemes beletenni a közepesen megpirított, őrölt szezámmagot, ami hozza ezt az ízt. Tudjuk, hogy csak a gabonákat kell megfőzni, egyéb magokat nem, ezért elég a végén hozzáadni. Hogy lágyabb legyen az íze, tej/tejszín/ helyett kerül bele a vaj és a tojássárgája. Utóbbival már nem érdemes forralni, mert összepelyhesedik. Az íze ugyan nem romlik el, de már nem lesz olyan gusztusos…

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Spenót Willson módra”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.